fbpx

Vlaams opleidingsverlof (VOV) opent de deur voor digitale opleidingen

De strenge coronamaatregelen maken traditionele opleidingen moeilijk of zelfs onmogelijk. Gelukkig bieden digitale leervormen een veilig antwoord: dankzij die innovatieve weg kan je toch nog opleidingen organiseren — zonder de grenzen van de social distancing-regels af te tasten.  Voor die digitale variant is er heel goed nieuws. Want blended leren komt tijdens het schooljaar 2020-2021 in aanmerking voor Vlaams opleidingsverlof (VOV).

De Vlaamse overheid stelt hiervoor wel twee extra voorwaarden:

  • Op jaarbasis combineert het traject minstens 32 uur blended en face-to-face leren
  • De opleidingsverstrekker gebruikt een learning management systeem (LMS) om het leerproces te ondersteunen en de leerevolutie te monitoren.

Tegelijk blijven ook de VOV-basisvoorwaarden bestaan:

  • Dankzij de erkende opleiding verwerft de deelnemer een van deze drie soorten competenties:
    • basiscompetenties
    • beroepsspecifieke competenties
    • algemene arbeidsmarktcompetenties
  • Een geregistreerde opleidingsverstrekker geeft de erkende opleiding

Recupereer de loonkost via VOV

Via dit systeem recupereer je de loonkost voor iedere werknemer die je tijdens het schooljaar minstens 32 uur inschrijft bij eenzelfde erkende opleidingsverstrekker. Dat is goed voor 21,30 euro per opleidingsuur.

Geniet van maximaal VOV-voordeel bij Itzu Training

Itzu Training is een geregistreerd opleidingsverstrekker mét verschillende erkende VOV-opleidingen en een digitaal LMS: de ITZU Workspace garandeert de digitale leerkwaliteit. Zo hebben we alles in huis voor jouw VOV-voordelige trainingssoplossingen, met een maximaal leerrendement binnen een scherp budget.

Itzu Workspace

ITZU WORKSPACE

BLENDED LEARNING PROGRAM

Ons online platform geeft ons de kans de muren van de lesruimte te overstijgen. Trainees kunnen op eigen tempo remediëren, vragen stellen, met elkaar in gesprek gaan, bevraagd worden, hun kennis testen, informatie delen en meer.

Opleidingssubsidies

Digitale trajecten: triple win  

Een win voor de deelnemer, want die krijgt meer steun, meer begeleiding en meer resultaat voor minder tijd.

Een win voor de organisatie, want de grote kost, namelijk de tijd dat deelnemers in training spenderen in plaats van op de werkvloer, wordt enorm gereduceerd. Daarnaast heeft deze manier van opleiden ook een grotere impact en dus een hogere ROI.

Een win voor de trainer, want die ervaart meer voldoening omdat hij zijn deelnemers langer kan opvolgen en bijgevolg concretere resultaten van zijn inspanning kan zien.

Heb je nog vragen? Of heb je interesse in een interactieve demonstratie van onze leeromgeving? Neem gerust contact op.