fbpx

Helden van de sport maken helden op de werkvloer

Itzu training workshop

Bedrijfsversterkende know how in de sportwereld

In de sportwereld vinden we heel wat helden. Mensen met de toewijding van een horlogemaker, die zich een doel stellen en mijlpalen vastleggen, mensen die hun team tot in de details orkestreren, die begeesteren, bezielen, motiveren en doen bewegen. Mensen die uiteenlopende talenten samenbrengen en wereldrecords vestigen. Het zijn helden met wie we in de bedrijfswereld zelden iets doen. En dat is een enorme gemiste kans. 

Het zijn namelijk die helden wiens inzichten we moeten inschakelen om vonken te maken in bedrijven. Want ook daar zitten helden, werknemers die zich dag in dag uit dubbel plooien om het bedrijf te laten groeien, om het morgen beter te doen of als team naar de sterren te schieten.

Net daarom zet Itzu Training vanaf nu ook in op het verbinden van de sport- met de bedrijfswereld. Onze nieuwste aanwinst Joris Piette werd op 1 april de nieuwste Training Advisor binnen Itzu Training. Hij integreert sindsdien de diensten van zijn eigen zaak (Sports&Advice) in die van Itzu Training. Joris gelooft heel sterk in de verbindende kracht van sport.

Opleidingssubsidies

Sport brengt mensen samen, is dé ideale uitlaatklep voor velen en werkt bovendien vaak inspirerend en motiverend. De emotie die gepaard gaat met sportieve prestaties is een ongeziene kracht en zorgt voor heroïsche verhalen. Mensen hebben helden nodig om naar op te kijken. Het helpt hen dromen en dromen is noodzakelijk om te kunnen groeien.

 

Talentmanagement skills uit de sport

In de sport is talentmanagement en scouting de normaalste zaak van de wereld. Maar binnen het bedrijfsleven is dit nog lang niet geïntegreerd. Joris: “Het is onze bedoeling die knowhow uit de sport te gebruiken om elk talent op de werkvloer uit te laten groeien tot ware held.”

Deze inzichten uit de sport kunnen bedrijven versterken in de volgende uitdagingen:

1. Talenten van medewerkers onderscheiden naargelang de bedrijfsdoelstelling
2. Impactvolle teams samenstellen
3. Teamgoals stellen en een teamleden warm krijgen
4. Struikelblokken in teams wegnemen
5. Een globaler well-being beleid voeren

Sport- en bedrijfswereld hebben heel wat met elkaar gemeen. “Maar het allerbelangrijkste is daarin het inzetten van en op talenten. Door in te zetten op talenten, elke dag opnieuw, bouw je aan een werkatmosfeer met goesting.”

 

Sportsponsoring 2.0

Door de integratie van Sports&Advice binnen ITZU Training wil Joris Piette een nog krachtiger verhaal brengen. “In feite spreken we over een soort Sportsponsoring 2.0. Een partnership tussen bedrijf en een sportonderneming gaat voor ons veel verder dan de gebruikelijke exposure. De sport heeft véél meer te bieden dan enkel de naam van het bedrijf op het truitje of op de banners langs het terrein. Leiders in een sportteam kunnen hun onmiskenbare talent om teams te boosten en doelen te halen, overdragen op de leidinggevenden op de werkvloer. Of sportcoaches die er steeds subliem in slagen de juiste teams samen te stellen, moeten die expertise kunnen doorgeven aan managers binnen het bedrijfsleven. Een inhoudelijke ruiloperatie dus.”

En die ruiloperatie neemt vele vormen aan. Van inspirerende lezingen tot clinics, workshops en implementatieprojecten. We zijn in de Benelux nog niet begonnen met gebruik te maken van de parallellen tussen sport- en bedrijfswereld. Om het potentieel dat hier schuilgaat ten volle in te zetten, kan je rekenen op Itzu Training.

 

DEEL DIT ARTIKEL

Interesse om te werken aan helden op de werkvloer?