fbpx

Hoe ‘digibete’ medewerkers verbinden in coronatijden?

6 creatieve oplossingen waarmee je voorkomt dat medewerkers uit de boot vallen

Als je deze blogpost leest, behoor je tot de gelukkigen met vlotte toegang tot het internet en allerlei online toepassingen. Je schakelde begin 2020 zonder veel problemen over naar videocalls met collega’s. En je kon medewerkers verbinden met elkaar door gebruikelijke contactmomenten – zo goed en zo kwaad als het kon – over te hevelen naar een virtuele omgeving. Maar misschien merkte je in jouw bedrijf ook dat online communicatie voor sommige medewerkers helemaal niet alledaags is? Om hen met jouw bedrijf en andere medewerkers te verbinden, grijp je best naar creatieve oplossingen.

medewerkers verbinden

“Lang niet iedereen zit op de digitale snelweg”

Medewerkers verbinden in tijden van telewerk is niet evident. Nooit eerder waren we zo afhankelijk van digitale tools om met elkaar te communiceren. Toepassingen als Teams, Zoom, Skype, Meet en WhatsApp laten ons toe om virtueel een aantal vertrouwde gezichten terug te zien. De grote meerderheid van de Belgische bevolking heeft gelukkig toegang tot het internet en is heel vertrouwd met deze digitale communicatiekanalen. Maar nog lang niet iedereen vond de oprit naar de digitale snelweg.

Cijfers van Eurostat, het Europees Bureau voor Statistiek (2018) tonen ons dat 40 procent van de Belgische bevolking over geen of ontoereikende digitale vaardigheden beschikt. Dat percentage voelen bedrijven met veel digibete medewerkers vandaag heel duidelijk aan.

Ook niet-digitale medewerkers verbinden

Online toepassingen om medewerkers te verbinden, samen te leren en met collega’s samen te werken, zijn in enkele muisklikken in overvloed terug te vinden. Maar net zo snel als de digitale mogelijkheden uitbreiden, groeit de dreiging van digitale uitsluiting en isolatie voor medewerkers die niet of nauwelijks via deze nieuwere tools te bereiken zijn. Op enkele uitzonderingen (met bijvoorbeeld een mailadres) na, hangen zij namelijk af van traditionele communicatiekanalen zoals telefoon en post.

Hoe blijf je vanop afstand verbonden met de digitbeten in je organisatie? Het is een optie om al je medewerkers zonder (goede) internetverbinding regelmatig op te bellen. Maar met grote aantallen digibeten in je bedrijf, is die methode praktisch niet haalbaar. Bovendien verbind je je medewerkers op die manier onderling nog altijd niet. Het komt er dus op neer om creatieve oplossingen te zoeken.

6 originele ideeën om medewerkers te verbinden

Zoomsessies of WhatsApp-groepen hoeven niet de Heilige Graal van de verbondenheid te zijn. Ook op een ‘analoge’ manier kan je leuke verrassingen en belevenissen uitdokteren om je medewerkers te verbinden.

Nieuwsbrief met de post: druk om de twee weken een nieuwsbrief of infoblad af met allerlei nieuwtjes over je bedrijf, handige tips of leuke weetjes, een zelfgemaakt Zweeds raadsel enz.

Complimentendag: wacht niet tot 1 maart (de ‘officiële’ complimentendag) om spreekwoordelijke schouderklopjes uit te delen, maar plaats gepersonaliseerde Post-its of kaartjes op bureaus en andere werkplekken.

Versnaperingen aan huis: laat een aperitiefpakketje of een snack in het kader van een thema of feestdag (bv. paaseitjes bij Pasen) leveren bij je medewerkers thuis.

Gezamenlijke lunch: organiseer een gezamenlijke lunch (bv. met geleverde pizza’s) met een groepsgesprek.

Groepsbellen met een inbelnummer werkt eenvoudig:
* Iemand van de groep bedenkt een 4-cijferige code en deelt deze met andere deelnemers.
* De hele groep belt op hetzelfde tijdstip het telefoonnummer 0900-1970 en gebruikt de afgesproken code.

Fysieke activiteit: organiseer – afhankelijk van de geldende coronamaatregelen – een wandel- of fietstocht waarbij medewerkers in kleine groepjes kunnen bijpraten.

Videoboodschap: verstuur de medewerkers die toegang tot e-mail hebben een persoonlijke videoboodschap van de CEO of hun teamleider.

 

Op zoek naar creatieve oplossingen voor andere HR-uitdagingen?

Contacteer onze experten.