fbpx

subsidieadvies: Werkbaarheidscheques

Met de werkbaarheidscheque van het Departement Werk en Sociale Economie (DWSE), kunnen eenmanszaken, kmo’s en grote ondernemingen (met minstens één werknemer) uit de profitsector en ook organisaties uit de social profitsector tot € 10.000 steun krijgen om knelpunten rond werkbaar werk binnen de organisatie in kaart te brengen. De bedoeling is om zo de arbeidsomstandigheden duurzaam te verbeteren.

Nog tot 31 december 2020 kunnen alle ondernemingen die aan de criteria voldoen maximaal drie keer beroep doen op deze werkbaarheidscheques tot een plafond van € 10.000.

 
Itzu training

DOELGROEP

Ondernemingen (zowel grote ondernemingen, kmo’s als eenmanszaken) uit de profit- en socialprofitsector, gevestigd in het Vlaams Gewest, die ten minste 1 werknemer tewerkstellen via arbeidsovereenkomst.

Itzu training

DOEL

Acties rond werkbaar werk, aangekocht bij een erkend dienstverlener kmo-portefeuille:

 1. Een meting of scan die je aankoopt om de werkbaarheidsgraad in de organisatie in kaart te brengen
  ITZU stond mee aan de wieg van de online tool MyMindscan die de mentale veerkracht van je medewerkers in kaart brengt. Onze ervaren coaches geven je graag meer toelichting.
 2. Begeleiding bij het uitvoeren van een scan/meting (ook hierin kunnen de ITZU Training coaches je begeleiden)
 3. Andere vormen van begeleiding:
   • rapporteren over de werkbaarheid
   • opstellen van een werkbaarheidsplan, toekennen van een prioritering aan de maatregelen of verbeterprojecten opgenomen in dit plan
   • monitoring en opvolging van de veranderingen op het vlak van werkbaar werk
 

VOORWAARDEN

De onderneming moet zich engageren om, naar aanleiding van de analyse of begeleiding, maatregelen en/of verbeterprojecten uit te voeren op het vlak van werkbaar werk. Het effectief uitvoeren van de acties kan je niet financieren met middelen binnen deze oproep. Hiervoor kan je wel beroep doen op de kmo-portefeuille. Het plafond van de kmo-portefeuille wordt tijdelijk verhoogd met een maximum van € 5.000 in het specifieke jaar dat het plafond bereikt wordt.

Itzu training

SUBSIDIE

Tot € 10.000: 60% gesubsidieerd, 40% financiering door bedrijf

Itzu Training opleidingspartner

Hoe aanvragen?

Online aanvragen via de applicatie van ESF-Vlaanderen

 

Wil jij werken rond werkbaarheid in jouw organisatie?